onsdag 29 augusti 2007

Italy

Vi hade det underbart i Italien! Var länge sedan jag skrattat så himla mycket på en helg. Det hela började redan på vägen dit när vi skulle gå igenom kontrollen. Jag, Danne och Axel gick igenom och funderade sedan vart min broder tagit vägen. Vi kikar in och ser hur han först blir visiterad och får ta av sig skärpet på grund av något metallgrej. När han väl gjort det var det väskans tur, tydligen hade kameran sätt något otillåtet i väskan. Det är nu det roliga kommer. Synen av att se min bror stå och försöka rota i väskan efter vad det otillåtna är samtidigt som han försöker hålla upp byxorna som ständigt är på väg ner och nervositeten början synas i hans kroppsspråk. Det var en syn!

Flygresan ner mot Rom var läskig. Sjukt mycket turbulens trots fint väder. Det skakade som bara attan; livrädda!
Väl nere chockades vi av hettan; det var som att gå in i en bastu. Men kånkande på både väskor och kartor började vi leta oss fram mot hotellet. Det gick faktiskt oerhört bra att hitta. Där fick vi oss en positiv överraskning. Det sunkiga pensionatsliknande hotell som jag bokat på nätet visade sig vara nyrenoverat och hur fräsht som helst!

Under helgen hann vi med otroligt mycket. Det enda som fick lida var vårt sömnkonto. Och bankkonto med för den delen.
Vi såg massor av sevärdheter som Colosseum, Fontana Di Trevi, gamla slott, triumfbågen och massor massor annat sevärt. Det blev långa långa promenader.

Maten var helt otroligt god. Carbonaran var nog bland det godaste jag ätit i hela livet. Pizzan kan man ju inte heller klaga på :)


Vi hann även med att vara med på en arrangerad "pubcrawl" längst Roms gator. Det är en sjukt rolig historia bakom den rundan, men det tar vi en annan gång! Sen har vi kollat på 3D-film i simulatorer (otroligt häftigt). Vi såg en film om Roms historia för att inte känna oss helt förvirrade bland alla sevärdheter. En hel del biljard och en ännu större del drinkar hanns det också med. Vi lyckades förvandla den lokala glass-/snacksbaren till pub på kvällarna. Vi lärde de göra drinkar och de hade exlusivt öppet för oss, haha. Det blev många Jäger/Smirnoff med Red Bull! Spriten va de inte snåla med heller (se bilden nedan). Vi hade sjukt kul, men de som bodde runt om uppskattade det inte fullt så mycket och kastade ut en hink med vatten mot oss en av nätterna. Haha.. Vet inte om det låter ett dugg roligt för er läsare, men för oss är det oförglömliga minnen! Här kommer lite bilder från resan:

Ruiner

Den lokala baren ;)

Tre vackra rosor jag fick av min älskling en kväll


Colosseum; mäktigt!



Triumfbågen


Drinkarna



Äkta italiensk pizza



Kärlek



Axel och Danne vid en fontän




Biljardspel!



Ett av resans många asgarv!



Via Nazionale, stora gatan intill vårt hotell!

0 kommentarer: