söndag 1 februari 2009

Att skämmas för andra...

Man ska inte skämmas över vad andra människor gör, men ibland kan man bara inte låta bli. Vi var på efterfest igår natt. Vi var sex personer, och besökte en person som var väldigt pedant. Och då menar jag väldigt pedant. Fjärrkontrollerna ligger i ordning, bokhyllan är uppdelad i kategorier och var sak har sin plats. En sån där lägenhet där man inte kan hitta damm hur mycket man än skulle leta.
Vi satt där och hade väldigt trevligt. Han bjöd på sin fina whiskey, samboka och fina likörer. Vissa människor kan tydligen inte hantera när man dricker gratis. Gratis är gott heter det ju... Så det var inga 6 centiliters-whiskeys som hälldes upp i glasen, snarare 20 centiliters (jag överdriver inte). Redan där tyckte jag att det kändes lite pinsamt. Blir man bjuden så gör man inte så, det gör man fan inte. Respekt.
Vad som hände ett par timmar senare skäms jag till och med att skriva om. I ena änden av rummet sitter en idiot och är elak mot sin flickvän i telefonen, betedde sig som ett riktigt svin. Och i andra sidan av det fina rummet har en person helt tappat kontrollen över sig själv. Helt plötsligt kräktes han i sin egen hand för att senare ta den fina handblåsta glas-skålen på bordet och kräkas i den. Ja, en del kom ju på soffan också.
Den pedanta killens panik i blicken var någon utöver det vanliga. Vi körde ut de två svinen och hjälpte honom sedan att städa undan. Sedan gick vi där ifrån, vi skämdes...

Är det inte okej att skämmas för andra människor i detta läge?

2 kommentarer:

Unknown sa...

Nä fyy fanken! Att inte folk kan tänka till..för det där var nog inte första gången skulle jag tro. Urk..AJAX i glaset nästa gång.:)
Må gott..

Anonym sa...

hmm, vem va det hos? dalborg?